** Rabarberpaj **
Rabarber med mandeltopping
8 bitar
Mandelsmulor
200 g riven mandelmassa
150 g kallt smör
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
Värm ugnen till 175 grader. Riv mandelmassan grovt och skär smöret i tärningar, blanda ihop mandelmassa, smör, socker och mjöl till en grynig massa. Fördela hälften av massan i en pajform som mäter cirka 24 cm i diameter och grädda cirka 7-8 minuter.
Ta ut formen ur ugnen.
Fyllning
4 medelstora rabarberstjälkar
1 cm färsk ingerfära
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
Skala rabarbern om den är grov och skär den i bitar, skala och riv ingerfäran fint och lägg rabarber och ingefäran i en bunke. Pudra över socker och potatismjöl och vänd runt bitarna. Lägg blandningen i pajskalet.
Strö över resten av smulorna över rabarberfyllningen och grädda i ytterligare 25-30 minuter.
Servera med vaniljglass, vaniljsås, kardemummavis eller jordgubbskesella.
När får man smaka den då? :-)