** Rabarberpaj **



Rabarber med mandeltopping

8 bitar

Mandelsmulor
200 g riven mandelmassa
150 g kallt smör
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl

Värm ugnen till 175 grader. Riv mandelmassan grovt och skär smöret i tärningar, blanda ihop mandelmassa, smör, socker och mjöl till en grynig massa. Fördela hälften av massan i en pajform som mäter cirka 24 cm i diameter och grädda cirka 7-8 minuter.
 Ta ut formen ur ugnen.

Fyllning
4 medelstora rabarberstjälkar
1 cm färsk ingerfära
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl

Skala rabarbern om den är grov och skär den i bitar, skala och riv ingerfäran fint och lägg rabarber och ingefäran i en bunke. Pudra över socker och potatismjöl och vänd runt bitarna. Lägg blandningen i pajskalet.
Strö över resten av smulorna över rabarberfyllningen och grädda i ytterligare 25-30 minuter.
Servera med vaniljglass, vaniljsås, kardemummavis eller jordgubbskesella.


Kommentarer
Postat av: Tessan

När får man smaka den då? :-)

2012-05-18 @ 19:31:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Design by Tasnim